Bundan sonra soğan qabığını ATMAYACAQSINIZ - EKSKLÜZİV
Böyüklərdən "Xörəyin dadlı bişməsi üçün soğanını bol etmək lazımdır", ifadəsini tez-tez eşidirik. Üstəlik, tək xörəklərə deyil, salatlara da xüsusi ləzzət qatan soğanın lazımsız bilib atdığımız qabığı da faydalı imiş.
Ulusum.az xəbər verir ki, bu xəbərdən sonra soğanın qabıqlarını tullamayacaqsınız.
Evdə soğan varsa, dərhal bunu sınayın:
Soğan qabıqlarını qaynadıb içmək bir çox probleminizi həll edəcək.
Soğan qabığı çayı nəyə faydalıdır?
Soğan qabığından hazırlanan çayının sağlamlığımız üçün möcüzəvi faydalarını sizə təqdim edirik:
Soğan tərkibindəki güclü vitamin və minerallar sayəsində ən müalicəvi qidalardan biridir.
Mətbəximizdə tez-tez istehlak edilən soğanın qabığından hazırlanan çayın çoxsaylı xeyri var.
Əsrlər boyu xalq təbabətində bu metoddan geniş istifadə olunub.
Soğan qabığı çayında güclü antioksidanlar var. Bu antioksidanlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur.
Digər tərəfdən, xroniki xəstəliklərin riskini azaldır. Bundan əlavə, tərkibindəki flavonoidlər sayəsində ürək sağlamlığını dəstəkləyir və qan təzyiqini aşağı salır.
Soğan qabığı çayı böyrəkləri təmizləyir, ödemi aradan qaldırır, boğazı təmizləyir, ağız və diş sağlamlığını qoruyur.
Soğan qabığı çayının tərkibində olan "quercetin" kimi komponentlər iltihabı azaldan təsirə malikdir.
Bu, birgə ağrı kimi narahatlığı aradan qaldırmağa kömək edir.
Aymirə Ağamirova
Ulusum.az xəbər verir ki, bu xəbərdən sonra soğanın qabıqlarını tullamayacaqsınız.
Evdə soğan varsa, dərhal bunu sınayın:
Soğan qabıqlarını qaynadıb içmək bir çox probleminizi həll edəcək.
Soğan qabığı çayı nəyə faydalıdır?
Soğan qabığından hazırlanan çayının sağlamlığımız üçün möcüzəvi faydalarını sizə təqdim edirik:
Soğan tərkibindəki güclü vitamin və minerallar sayəsində ən müalicəvi qidalardan biridir.
Mətbəximizdə tez-tez istehlak edilən soğanın qabığından hazırlanan çayın çoxsaylı xeyri var.
Əsrlər boyu xalq təbabətində bu metoddan geniş istifadə olunub.
Soğan qabığı çayında güclü antioksidanlar var. Bu antioksidanlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur.
Digər tərəfdən, xroniki xəstəliklərin riskini azaldır. Bundan əlavə, tərkibindəki flavonoidlər sayəsində ürək sağlamlığını dəstəkləyir və qan təzyiqini aşağı salır.
Soğan qabığı çayı böyrəkləri təmizləyir, ödemi aradan qaldırır, boğazı təmizləyir, ağız və diş sağlamlığını qoruyur.
Soğan qabığı çayının tərkibində olan "quercetin" kimi komponentlər iltihabı azaldan təsirə malikdir.
Bu, birgə ağrı kimi narahatlığı aradan qaldırmağa kömək edir.
Aymirə Ağamirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 20:55
Şokoladlı-Fındıqlı Trüfel Resepti
Ulusum Tv
14-11-2025, 17:05
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Mətbəx
14-11-2025, 17:00
Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər
Mətbəx
14-11-2025, 16:03
Güllü-Moruqlu Trüfel Resepti
Mətbəx
14-11-2025, 12:00
Trüfel tortunun hazırlanma qaydası
Sağlamlıq
14-11-2025, 11:30
Dırnağın ətə batması — Onikokriptoz
Sağlamlıq
14-11-2025, 10:07
Rəşad Mahmudovdan vacib xəbərdarlıq
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Göyçay – Nar Bayramı: Milli Dəyərlərin və Zəhmətin Təntənəsi - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
