Niyə yumurtanı soyuducuda saxlamaq olmaz?

Yumurta təbii olaraq xüsusi bir qoruyucu qabığa sahibdir və bu qabıq, onları təbii şəraitdə uzun müddət saxlamağa imkan verir. Lakin, soyuducuda yumurta saxlamağın bir neçə mənfi tərəfi vardır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Hadisə
Bu gün, 12:00
Təyyarə ilə qəza keçirtdi - SAĞ QALDI
Hadisə
Bu gün, 10:46
Bakıda “NİVA” yandı- VİDEO
Hadisə
Bu gün, 10:42
Şəmkirdə pomidor turşusundan zəhərlənmə
Siyasət
Bu gün, 10:18
Leyla və Arzu Əliyevalar şəhid anaları ilə iftarda
Sağlamlıq
Bu gün, 10:00
Niyə yumurtanı soyuducuda saxlamaq olmaz?
Sağlamlıq
Bu gün, 09:30
Qeyri-müəyyənlik ağrı hissini artırır
Populyar Xəbərlər
Rabat şəhərində Azərbaycan səfirliyinin təşkil etdiyi iftar süfrəsinin - VİDEOSU
Sabir Sarvan – Unudulmaz Şairimizin Əbədi Yolu
Fələstinli fəalın deportasiyasına qarşı hakim əmr verdi
Mixail Saakaşvilinin cəzası bəlli oldu
Ukrayna və ABŞ danışıqlarının birinci raundunun mövzuları açıqlandı
Suriyada 745 mülki şəxsin həlak olduğu bildirilir