Niyə yumurtanı soyuducuda saxlamaq olmaz?

Yumurta təbii olaraq xüsusi bir qoruyucu qabığa sahibdir və bu qabıq, onları təbii şəraitdə uzun müddət saxlamağa imkan verir. Lakin, soyuducuda yumurta saxlamağın bir neçə mənfi tərəfi vardır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 13:50
Hava proqnozu açıqlandı - Sabah leysan yağacaq
Cəmiyyət
Bu gün, 13:10
Almaniya bu vətəndaşları deportasiya edəcək
Cəmiyyət
Bu gün, 13:00
Brius Uillisin sağlamlıq durumu pisləşib: ailəsi hər gününü “hədiyyə” adlandırır
Cəmiyyət
Bu gün, 13:00
Azərbaycan motosikletçisi Gürcüstanda çempion olub
Cəmiyyət
Bu gün, 11:00
Qafqaz İslam Ordusunun tarixi zəfəri
Cəmiyyət
Bu gün, 10:00
İlham Əliyev Qarabağ Universitetinin Klinikası binasının, Tibb və sağlamlıq elmləri fakültəsinin tədris korpusunun açılışında iştirak edib
Cəmiyyət
Bu gün, 09:45
Tallində avtobus və "Bolt" taksi sürücüsü arasında mübahisə: Avtobus qəsdən minik avtomobilinə çırpılıb
Cəmiyyət
Bu gün, 09:30
Bilik Günü qeyd olunur
Mətbəx
Bu gün, 09:30
🥖🧀 Xaçapuri 🧀🥖
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” – sözün, yaddaşın və milli kimliyin aynası
"Şəhid Analarına Dəstək" İctimai Birliyinin təşkilatçılığı ilə "Şanlı Zəfər Tariximiz" adlı tədbir keçirilib
Hansı yeməyin qoxusu kişiləri cəlb edir?
Çarli Kirk hadisəsindən sonra Tramp üçün təhlükəsizlik artırıldı
İsrail Qətərdə HƏMAS rəhbərliyinə zərbə endirdi
Tovuzda istifadəyə yararsız transformator niyə illərdir təhlükə saçır? - FOTO