Niyə yumurtanı soyuducuda saxlamaq olmaz?
Yumurta təbii olaraq xüsusi bir qoruyucu qabığa sahibdir və bu qabıq, onları təbii şəraitdə uzun müddət saxlamağa imkan verir. Lakin, soyuducuda yumurta saxlamağın bir neçə mənfi tərəfi vardır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 16:30
Şam yeməyi üçün sağlam və doyumlu resept
Mətbəx
Dünən, 15:00
Ev Şəraitində Yarpaq Dönər Resepti
Mətbəx
Dünən, 13:00
Nahar - Toyuqlu mərci püresi şorbası
Mətbəx
Dünən, 11:00
Şokoladlı-kəsmikli zapekanka
---
Dünən, 10:00
Tez Hazırlanan Peçenye Resepti. -VİDEO
Sağlamlıq
Dünən, 09:30
Oturaq həyat tərzi ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər – gündə cəmi 10 dəqiqə kifayətdir
Mətbəx
Dünən, 09:30
Səhər yeməyi - Düyü unlu syrniklər
Populyar Xəbərlər
Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda - VİDEO
“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi - VİDEO
Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi - VİDEO
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Taşkəndin Tarixi İncisi – Baraxon Mədrəsəsi və Çorsu Bazarı - VİDEO
