Niyə yumurtanı soyuducuda saxlamaq olmaz?

Yumurta təbii olaraq xüsusi bir qoruyucu qabığa sahibdir və bu qabıq, onları təbii şəraitdə uzun müddət saxlamağa imkan verir. Lakin, soyuducuda yumurta saxlamağın bir neçə mənfi tərəfi vardır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
1. Yumurtanın təbii qoruyucu qabığına zərər: Yumurtanın üzərindəki təbii qoruyucu təbəqə (bakteriyaların yumurtanın daxilinə keçməsinin qarşısını alan bir təbəqə) soyuducuda saxlanıldıqda zədələnə bilər. Soyuducunun soyuq temperaturu yumurtanın qabığının qurumasına səbəb ola bilər, bu da bakteriyaların daxilə keçməsini asanlaşdırır.
2. Bakteriya artımı: Soyuducuda yumurta saxlanıldıqda, daha çox bakteri nüfuz etmə riski yaranır. Çünki soyuq mühit, bakteriyaların çoxalmağına şərait yaradır. Xüsusilə yumurtaların qabığında hər hansı bir çatlarsa, bakteriya riski daha da artır.
3. Yumurta təravətini itirir: Soyuducuda saxlanılan yumurtalar zamanla öz təzə dadını itirir. Bunun səbəbi, yumurtaların soyuducuda saxlanılması nəticəsində onların tərkibindəki su buxarlanır, bu da yumurtanın içini qurudaraq onun təzəliyini itirməsinə səbəb olur.
4. Şokdan qırılma riski: Soyuducudan çıxarılan yumurta, otaq temperaturuna keçdikdə şok səbəbindən qırılma riski ilə qarşı-qarşıya qalır. Çünki bu temperatura keçid, yumurtanın qabığında gərginlik yaradır.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 11:04
Hakim olmaq istəyənlər üçün qaydalar sadələşdirilib
Dünya
Bu gün, 10:00
ABŞ və Çin razılaşdı: Ticarət fasiləsi 90 gün uzadıldı
Populyar Xəbərlər
Şair İbrahim İlyaslı nələrdən danışdı? - REPORTAJ
"DNK Hospital"-dan açıqlama: Ayaz Məmmədov sağdır, yayılan xəbərlər həqiqəti əks etdirmir
Ana qəlbinə toxunan şəfalı əllər – bir ürəyə ümid, bir ailəyə sevinc - FOTO
Bezos deyir: Bacarıq Tanrının payıdır, gələcək isə sənin seçimin
Doğum günü faciəyə çevrildi:18 yaşlı gənc dənizdə həyatını itirdi - VİDEO
Azərbaycanın ilk qadın gəmi kapitanı barəsində bədii film gəlir