İnfeksionist ev konservlərinin təhlükəsini açıqladı
İnfeksionist Andrey Pozdnyakov Readovka-ya açıqlamasında ev şəraitində hazırlanan konservlərin ciddi təhlükə daşıya biləcəyini bildirib. Onun sözlərinə görə, evdə sterilizasiya və hermetik bağlama sənaye səviyyəsində etibarlı olmur, bu isə ölümcül bakteriyaların yaşaması üçün şərait yaradır.
Xüsusilə Clostridium botulinum bakteriyası təhlükəlidir – o, ölümcül botulotoksin ifraz edir. Botulizmin əsas əlamətləri arasında görmənin pozulması, udma və danışma çətinliyi, ağız quruluğu, əzələ zəifliyi, ağır hallarda isə nəfəs çatışmazlığı var.
Mütəxəssis xəbərdarlıq edib ki, ev konservlərini yedikdən sonra ürəkbulanma, qusma, ishal, ardınca isə sinir sistemi pozuntuları baş verərsə, dərhal həkimə müraciət etmək lazımdır.
Ulusum.az
Xüsusilə Clostridium botulinum bakteriyası təhlükəlidir – o, ölümcül botulotoksin ifraz edir. Botulizmin əsas əlamətləri arasında görmənin pozulması, udma və danışma çətinliyi, ağız quruluğu, əzələ zəifliyi, ağır hallarda isə nəfəs çatışmazlığı var.
Mütəxəssis xəbərdarlıq edib ki, ev konservlərini yedikdən sonra ürəkbulanma, qusma, ishal, ardınca isə sinir sistemi pozuntuları baş verərsə, dərhal həkimə müraciət etmək lazımdır.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 18:30
Kərə yağını necə təzə saxlamaq olar?
Sağlamlıq
Dünən, 14:30
Əti necə dondurmalıyıq?
Sağlamlıq
Dünən, 11:44
Psixologiya – doğru insan seçiminin açarıdır
