"Ağ rəngdə heç nə yeməyin - Qaraciyər üçün arzuolunmazdır"
Həkim və televiziya aparıcısı Aleksandr Miyasnikov qaraciyərə xüsusi zərər vuran məhsulları sıralayıb. Təhlükələr arasında yalnız spirtli içkilər deyil. «Rusiya 1» kanalında yayımlanan «Ən vacib məsələlər» proqramında mütəxəssis bildirib ki, qaraciyərə zərər verən məhsullar şirin, yağlı və unlu olan qidalardır. Belə məhsullar hepatositlərin toxumasının yağla əvəz olunmasına və çapıq yaranmasına səbəb olur. Çörək, makaron və digər ağ un məhsulları, şəkər və düyü kimi qidalardan imtina etmək tövsiyə olunur.
«Boşuna demirəm, ağ rəngdə heç nə yeməyin. Qaraciyər üçün arzuolunmazdır», — deyə Miyasnikov əlavə edib.
Həmçinin qaraciyərin sağlamlığını qorumaq üçün spirtli içkilər və asan həzm olunan qidalar, məsələn, kolbasa, ət yarımfabrikatları və fast fooddan imtina etmək lazımdır. Qızardılmış ət istehlakı da məhdudlaşdırılmalıdır. Bu məhsulların yerinə daha çox tərəvəz, meyvə, balıq yemək, həmçinin mülayim şəkildə qəhvə içmək yaxşıdır — həkimin sözlərinə görə, qəhvə xroniki hepatitli insanlarda fəsadların qarşısını alır.
«Boşuna demirəm, ağ rəngdə heç nə yeməyin. Qaraciyər üçün arzuolunmazdır», — deyə Miyasnikov əlavə edib.
Həmçinin qaraciyərin sağlamlığını qorumaq üçün spirtli içkilər və asan həzm olunan qidalar, məsələn, kolbasa, ət yarımfabrikatları və fast fooddan imtina etmək lazımdır. Qızardılmış ət istehlakı da məhdudlaşdırılmalıdır. Bu məhsulların yerinə daha çox tərəvəz, meyvə, balıq yemək, həmçinin mülayim şəkildə qəhvə içmək yaxşıdır — həkimin sözlərinə görə, qəhvə xroniki hepatitli insanlarda fəsadların qarşısını alır.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 18:30
Kərə yağını necə təzə saxlamaq olar?
Sağlamlıq
Dünən, 14:30
Əti necə dondurmalıyıq?
Sağlamlıq
Dünən, 11:44
Psixologiya – doğru insan seçiminin açarıdır
