Dünən, 19:30 0 Sağlamlıq

Kürünü unutduran meyvə

Kürünü unutduran meyvə
Dünyanın ən bahalı yeməkləri arasında trüf göbələyi və kürü ilə müqayisə edilə bilən adi bir alma, Michelin ulduzlu şeflər tərəfindən çox populyardır.

İngiltərənin ən yaxşı restoranlarının menyuları üzərində aparılan təhlil, almadan istifadə edilən yeməklərdə 57% nisbətini göstərdi. 2-ci sırada trüf, 3-cü sırada isə göbələk, toyuq və ördək yer alır.

Midsummer House restoranının sahibi Daniel Clifford, almanın asidlik nisbətinin şirinlərdə və əsas yeməklərdə ideal olduğunu bildirib. Clifford, yeməklərində müxtəlif alma növlərini istifadə edir. Michelin ulduzlu restoranlarda alma 6 müxtəlif menyuda yer alır, həmçinin şirin və əsas yeməklərlə birlikdə təqdim olunur.

Araşdırma həmçinin göbələk satışlarında 400% artış olduğunu göstərib. Qiymət aralığı 5.500 TL - 10.000 TL arasında dəyişən və 2 Michelin ulduzu olan restoranda alma 6 müxtəlif menyuda istifadə olunur. Şirin olaraq Clifford, müştərilərinə üstü karamel kaplı elmalı tart və alma souslu batte reaux adlı bir növ donut təqdim edir.

Müştərilər yeməklərini şərabın yanında alma ilə hazırlanan müxtəlif meyvə şirələri ilə birləşdirməyi də seçə bilərlər. Təhlildəki digər maraqlı nəticə isə dadım menyularının qiymət aralığındakı genişlik oldu. Michelin ulduzlu ingilis restoranlarının bəzilərində 8 növ menyu 68 sterlinə təklif edilir, bəzi bölgələrdə isə dadım menyusu 395 sterlinə qədər yüksəlirdi.

Təhlilə görə, almadan sonra satışında sıçrayış yaşayan digər məhsul göbələkdir. Michelin menyularının 46%-ında göbələk var. Kuzugöbəyi göbələyi satışlarında isə 400% artım müşahidə olunub.

Kürünü unutduran meyvə


Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: