Çaytikanlı və zəncəfilli “soyuqdəymə qalxanı” resepti
Payız-qış mövsümündə ən yaxşı dostlardan biri – isti, ətirli və şəfaverici ev džemi ola bilər. Bu qarışıq təkcə dadlı deyil, həm də güclü immunitet qalxanıdır.
🔸 Çaytikanı — əsl vitamin C “bombası”, orqanizmi soyuqdəymədən qoruyur.
🔸 Zəncəfil — orqanizmi isidir, iltihabla mübarizə aparır.
🔸 Limon — həm faydanı artırır, həm də misilsiz təravət bəxş edir.
Necə hazırlanır?
🥣 Sizə lazım olacaq:
1 kq çaytikanı (təzə və ya dondurulmuş)
1 iri limon
5 sm-lik təzə zəncəfil kökü
700 q təbii qamış şəkəri
1️⃣ Çaytikanını yaxşıca yuyub təmizləyin.
2️⃣ Limonu qaynar su ilə yuyub qabığı ilə birlikdə (lakin tumlarsız) üyüdün.
3️⃣ Zəncəfili xırda rəndədən keçirin.
4️⃣ Çaytikanını blenderdə püre halına gətirin, sonra süzgəcdən keçirərək çəyirdəklərini ayırın.
5️⃣ Bütün inqrediyentləri şəkərlə birlikdə qalın dibli qazanda qarışdırın, 1 saat saxlayın ki, şəkər tam əriyib hopuşsun.
6️⃣ Qarışığı zəif odda qaynadın, cəmi 5 dəqiqə bişirin.
7️⃣ İsti-isti steril bankalara doldurun, ağzını bağlayıb çevrilmiş halda soyumağa qoyun.
👉 Nəticədə siz həm aromatik, həm də bədəniniz üçün təhlükəsiz qalxan rolunu oynayan təbii cem əldə edirsiniz. Onu həm çayla, həm də səhər yeməklərində istifadə edə bilərsiniz.
Ulusum.az
🔸 Çaytikanı — əsl vitamin C “bombası”, orqanizmi soyuqdəymədən qoruyur.
🔸 Zəncəfil — orqanizmi isidir, iltihabla mübarizə aparır.
🔸 Limon — həm faydanı artırır, həm də misilsiz təravət bəxş edir.
Necə hazırlanır?
🥣 Sizə lazım olacaq:
1 kq çaytikanı (təzə və ya dondurulmuş)
1 iri limon
5 sm-lik təzə zəncəfil kökü
700 q təbii qamış şəkəri
1️⃣ Çaytikanını yaxşıca yuyub təmizləyin.
2️⃣ Limonu qaynar su ilə yuyub qabığı ilə birlikdə (lakin tumlarsız) üyüdün.
3️⃣ Zəncəfili xırda rəndədən keçirin.
4️⃣ Çaytikanını blenderdə püre halına gətirin, sonra süzgəcdən keçirərək çəyirdəklərini ayırın.
5️⃣ Bütün inqrediyentləri şəkərlə birlikdə qalın dibli qazanda qarışdırın, 1 saat saxlayın ki, şəkər tam əriyib hopuşsun.
6️⃣ Qarışığı zəif odda qaynadın, cəmi 5 dəqiqə bişirin.
7️⃣ İsti-isti steril bankalara doldurun, ağzını bağlayıb çevrilmiş halda soyumağa qoyun.
👉 Nəticədə siz həm aromatik, həm də bədəniniz üçün təhlükəsiz qalxan rolunu oynayan təbii cem əldə edirsiniz. Onu həm çayla, həm də səhər yeməklərində istifadə edə bilərsiniz.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 16:33
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Dünən, 10:00
Toyuq korluğu və ya retinitis pigmentoza
Mətbəx
Dünən, 20:56
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
Dünən, 09:30
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
22-10-2025, 12:27
Qarışıq Turşu Resepti
Mətbəx
22-10-2025, 12:00
Qarabaşaq sevirsiniz?
Mətbəx
22-10-2025, 10:30
Mərci Kiftəsi Resepti
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Şah-i Zinda – “Yaşayan Şah”ın Əbədi Abidəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
Göz problemləri vaxtında aşkarlanmasa, gec ola bilər - Göz Sağlamlığı Gecikməni Bağışlamır
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
