Bu gün, 11:30 0 Mətbəx

“Pendirlə örtülmüş badımcan” – 15 dəqiqəyə möhtəşəm dad

“Pendirlə örtülmüş badımcan” – 15 dəqiqəyə möhtəşəm dad
Badımcanın yumşaq əti, pomidorun şirəli turşməzə dadı və əriyib uzanan pendir – birlikdə inanılmaz bir harmoniya yaradır. Bu isti qəlyanaltı həm tez hazırlanır, həm də süfrədə əsl ulduza çevrilir.

🍴 Lazım olanlar:

2 orta ölçülü badımcan

200 q sərt pendir

2 pomidor

2 diş sarımsaq

Mayonez

Bitki yağı

Duz və ədviyyatlar (zövqə görə)

👩‍🍳 Hazırlanması:

Badımcanları 1 sm qalınlığında dairələrə doğrayın, üzərinə duz səpib 15 dəqiqə gözlədin ki, acılığı çıxsın.

Hər iki üzünü yağda qızardın, qızılı rəng alanda soba sinisinə düzün.

Mayonezi əzilmiş sarımsaqla qarışdırıb badımcanların üzərinə çəkin.

Üzərinə pomidor dilimləri qoyun və bolca rəndələnmiş pendir səpin.

180°C-də 10 dəqiqə bişirin – pendir əriyib qızılı rəng alana qədər.

🌿 Servis:

Üzərinə təzə göyərti səpib isti halda süfrəyə verin. İstər əsas yemək kimi, istərsə də ət yeməklərinə əlavə olaraq – hər formada möhtəşəmdir.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: