Tənək yarpağını qışa belə saxlayın
Milli mətbəximizin əhəmiyyətli təamlarından olan Üzüm yarpaqları dolma ilə birləşdikdə mükəmməlləşir. Lakin tənək yarpağını ankada saxlamaaq qaydasından çox şey asılıdır.
Ulusum.az dadından doya bilməyəcəyiniz tənək yarpaqlarının saxlanılması metodlarını sizinlə bölüşür:
Bu yarpaqlar dadlı və bəsləyicidir. Düzgün saxladıqda çox uzun müddət davam edə bilər.
Üzüm yarpaqları müxtəlif məqsədlər üçün istifadə olunur, onların dadına və sağlamlığa faydalarına görə diqqəti cəlb edir. Bəs, bu ağız suyu yarpaqlarının təzəliyini qorumağın yolları hansılardır?
ÜZÜM YARPAQLARININ ƏHƏMİYYƏTİ VƏİSTİFADƏSİ
Doldurulmuş yarpaq kimi tanınan tənək yarpağı türk mətbəxində əhəmiyyətli yerə malik klassik bir inqrediyentdir. Üzüm yarpağının çoxsaylı tətbiqləri var ki, bu dad və sağlamlıq üstünlüyünə görə diqqəti cəlb edir.
Dolma ən çox üzüm yarpağının istifadəsidir. Dolma adlı ləzzətli türk yeməyi qızardılmış tənək yarpaqları arasına ət və ya tərəvəz yığaraq hazırlanır.
Tez-tez istifadə edilən və turşularda sevilən üzüm yarpaqları, bitmiş məhsula əlavə dad və aroması əlavə edərək fermentasiya prosesinə kömək edir. Həmçinin salatlarda, qəlyanaltılarda və müxtəlif şorba reseptlərində də vine yarpaqlarından istifadə edə bilərsiniz.
4 MÜHÜM ÜSUL
Yarpaqları təmizləyin. Sirkə yarpaqlarını istifadə etməzdən əvvəl yaxşı yuyun və bütün çirklərin yox olmasına diqqət edin. Bu, yarpaqların təravətliliyini uzadar.
Qurutma üsulu: Tənək yarpaqlarını günəşdə və ya sobada quruda bilərsiniz. Yarpaqları qurumaq üçün yastı səthə bir-bir qoyun.
Dondurucu Texnika: Uzun müddət qorunmaq üçün tənək yarpaqlarını dondura bilərsiniz. Qurudulmuş və təmizlənmiş yarpaqları dondurucu torbalarda və ya dondurucuda olan digər qablarda saxlamaq lazımdır.

Sirkə suyuna batırmaq. Təzə zirə yarpaqlarını sirkə suyuna soxmaq da onları qorumaq üçün başqa üsuldur.
Bunun üçün küpə su və az miqdarda sirkə doldurun. Yarpaqları bu qarışımda saxladıqdan sonra süzün və soyuducuda saxlayın.
Aymirə Ağamirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 13:08
Asan və Dadlı Xəmir Resepti VİDEO
Mətbəx
Bu gün, 11:00
CRISPY CHICKEN BREAD
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər
