Pomidorları dondurmaq niyə məsləhət deyil?
Pomidorları dondurucuda saxlamaq məsləhət görülmür — dondurulma onların dad keyfiyyətini itirir, — deyə Dövlət Təhsil Universitetinin ümumi biologiya və bioekologiya kafedrasının dosenti Vitaliy Napolov NEWS.ru-ya bildirib. O əlavə edib ki, dondurulmuş pomidorları yalnız yarımfabrikat kimi istifadə etmək olar.
Pomidorları dondurmaq mümkündür, amma bunun xüsusi mənası yoxdur. Məsələn, qışda dondurulan xaşxaşın dadı yaxşılaşır, amma pomidorlar həm forma, həm də dad baxımından tamamilə dəyişir. Dondurulduqdan sonra onları təzə halda istifadə etmək olmaz — yalnız isti yeməklərin hazırlanmasında yarımfabrikat kimi işlətmək olar, — deyə Napolov bildirib.
Bioloqun sözlərinə görə, pomidor istənilən istilik emalını, o cümlədən dondurmanı yaxşı keçir və vitaminlər, likopin itirmir. Dondurucuda saxlamaq üçün pomidorları əvvəlcə yumaq, qurulamaq, doğramaq, sonra isə hava keçirməyən qab və ya paketə qoymaq lazımdır.
Bütöv pomidorları dondurmaq məqsədəuyğun deyil — çox yer tuturlar və forma itirdiyindən kəsmək çətin olur. Pomidorların dondurucuda saxlanma müddəti optimal olaraq yarım ilə qədərdir, — deyə Napolov əlavə edib.
Ulusum.az
Pomidorları dondurmaq mümkündür, amma bunun xüsusi mənası yoxdur. Məsələn, qışda dondurulan xaşxaşın dadı yaxşılaşır, amma pomidorlar həm forma, həm də dad baxımından tamamilə dəyişir. Dondurulduqdan sonra onları təzə halda istifadə etmək olmaz — yalnız isti yeməklərin hazırlanmasında yarımfabrikat kimi işlətmək olar, — deyə Napolov bildirib.
Bioloqun sözlərinə görə, pomidor istənilən istilik emalını, o cümlədən dondurmanı yaxşı keçir və vitaminlər, likopin itirmir. Dondurucuda saxlamaq üçün pomidorları əvvəlcə yumaq, qurulamaq, doğramaq, sonra isə hava keçirməyən qab və ya paketə qoymaq lazımdır.
Bütöv pomidorları dondurmaq məqsədəuyğun deyil — çox yer tuturlar və forma itirdiyindən kəsmək çətin olur. Pomidorların dondurucuda saxlanma müddəti optimal olaraq yarım ilə qədərdir, — deyə Napolov əlavə edib.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
30-04-2025, 12:24
Soyuducular yeməklərimizi təravətli saxlamağa, vaxta qənaət etməyə və qidaların xarab olmasının qarşısını alan mətbəxin
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 18:40
Özünüzün Ən Yaxşı Versiyası Olmağa Hazırsınız?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:59
Ananasın mənşəyi və tərkibi
Sağlamlıq
Bu gün, 17:44
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:25
Noxud — arıqlamaq üçün faydalı müttəfiqdir
---
Bu gün, 17:20
Gəncədə "Bazarstore"da kif basmış kolbasalar satılır – İDDİA
Mətbəx
Bu gün, 16:51
Qışın Şirin Möcüzəsi – Naringi - Mandarin
Mətbəx
Bu gün, 16:23
Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Sağlamlıq
Bu gün, 12:52
Xurmanın Ziyanları və Düzgün İstifadəsi
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Ağstafada musiqi müəllimi dərs zamanı vəfat edib VİDEO
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
