Senegalin Birinci Xanımı Türk Mətbəxində
Senegal Prezidenti Bassirou Diomaye Fayenin həyat yoldaşı Mari Xon Faye Dakar şəhərində qadın səfirlərlə birlikdə Kayseri yağlaması hazırlayıb. Bu tədbir Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində Türkiyənin Dakar Səfirliyi və Dakar Yunus Əmrə İnstitutunun (YEE) birgə təşkilatçılığı ilə keçirilib.
Səfirlikdə təşkil olunan kulinariya seminarında Mari Xon Faye, Türkiyənin Dakar səfiri Nur Sağman, Dakar YEE koordinatoru Merve Işık Efe və qadın səfirlər tanınmış aşpaz Yunus Əmrə Akkorun rəhbərliyi ilə xəmir yoğurub, Kayseri yağlaması bişiriblər. Seminarın ardınca Faye şərəfinə təşkil olunan Türk mətbəxinə məxsus yeməklərdən ibarət ziyafət süfrəsi açılıb.
Axşam yeməyində qadın səfirlərlə yanaşı, səfirlikdə çalışan qadın əməkdaşlar da iştirak ediblər. Səfir Nur Sağman Faye-ni qəbul etməkdən şərəf duyduqlarını bildirib və Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində təşkil edilən tədbirlərə görə aşpaz Akkora təşəkkür edib.
Yemək sonunda səfir Sağman, Faye-yə türk fotojurnalist Cəm Özdelin çəkdiyi bir fotoşəkili hədiyyə edib.
Yeməkdən öncə çıxış edən səfir Sağman qeyd edib ki, gastronomiyanın birləşdirici gücü var və Türk mədəniyyətində yemək yalnız qida qəbul etmək deyil, eyni zamanda ünsiyyət qurmaq və paylaşmaq anlamı daşıyır.
Ulusum.az
Səfirlikdə təşkil olunan kulinariya seminarında Mari Xon Faye, Türkiyənin Dakar səfiri Nur Sağman, Dakar YEE koordinatoru Merve Işık Efe və qadın səfirlər tanınmış aşpaz Yunus Əmrə Akkorun rəhbərliyi ilə xəmir yoğurub, Kayseri yağlaması bişiriblər. Seminarın ardınca Faye şərəfinə təşkil olunan Türk mətbəxinə məxsus yeməklərdən ibarət ziyafət süfrəsi açılıb.
Axşam yeməyində qadın səfirlərlə yanaşı, səfirlikdə çalışan qadın əməkdaşlar da iştirak ediblər. Səfir Nur Sağman Faye-ni qəbul etməkdən şərəf duyduqlarını bildirib və Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində təşkil edilən tədbirlərə görə aşpaz Akkora təşəkkür edib.
Yemək sonunda səfir Sağman, Faye-yə türk fotojurnalist Cəm Özdelin çəkdiyi bir fotoşəkili hədiyyə edib.
Yeməkdən öncə çıxış edən səfir Sağman qeyd edib ki, gastronomiyanın birləşdirici gücü var və Türk mədəniyyətində yemək yalnız qida qəbul etmək deyil, eyni zamanda ünsiyyət qurmaq və paylaşmaq anlamı daşıyır.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 18:40
Özünüzün Ən Yaxşı Versiyası Olmağa Hazırsınız?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:59
Ananasın mənşəyi və tərkibi
Sağlamlıq
Bu gün, 17:44
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:25
Noxud — arıqlamaq üçün faydalı müttəfiqdir
---
Bu gün, 17:20
Gəncədə "Bazarstore"da kif basmış kolbasalar satılır – İDDİA
Mətbəx
Bu gün, 16:51
Qışın Şirin Möcüzəsi – Naringi - Mandarin
Mətbəx
Bu gün, 16:23
Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Sağlamlıq
Bu gün, 12:52
Xurmanın Ziyanları və Düzgün İstifadəsi
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Ağstafada musiqi müəllimi dərs zamanı vəfat edib VİDEO
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
