Senegalin Birinci Xanımı Türk Mətbəxində

Senegal Prezidenti Bassirou Diomaye Fayenin həyat yoldaşı Mari Xon Faye Dakar şəhərində qadın səfirlərlə birlikdə Kayseri yağlaması hazırlayıb. Bu tədbir Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində Türkiyənin Dakar Səfirliyi və Dakar Yunus Əmrə İnstitutunun (YEE) birgə təşkilatçılığı ilə keçirilib.
Səfirlikdə təşkil olunan kulinariya seminarında Mari Xon Faye, Türkiyənin Dakar səfiri Nur Sağman, Dakar YEE koordinatoru Merve Işık Efe və qadın səfirlər tanınmış aşpaz Yunus Əmrə Akkorun rəhbərliyi ilə xəmir yoğurub, Kayseri yağlaması bişiriblər. Seminarın ardınca Faye şərəfinə təşkil olunan Türk mətbəxinə məxsus yeməklərdən ibarət ziyafət süfrəsi açılıb.
Axşam yeməyində qadın səfirlərlə yanaşı, səfirlikdə çalışan qadın əməkdaşlar da iştirak ediblər. Səfir Nur Sağman Faye-ni qəbul etməkdən şərəf duyduqlarını bildirib və Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində təşkil edilən tədbirlərə görə aşpaz Akkora təşəkkür edib.
Yemək sonunda səfir Sağman, Faye-yə türk fotojurnalist Cəm Özdelin çəkdiyi bir fotoşəkili hədiyyə edib.
Yeməkdən öncə çıxış edən səfir Sağman qeyd edib ki, gastronomiyanın birləşdirici gücü var və Türk mədəniyyətində yemək yalnız qida qəbul etmək deyil, eyni zamanda ünsiyyət qurmaq və paylaşmaq anlamı daşıyır.
Ulusum.az
Səfirlikdə təşkil olunan kulinariya seminarında Mari Xon Faye, Türkiyənin Dakar səfiri Nur Sağman, Dakar YEE koordinatoru Merve Işık Efe və qadın səfirlər tanınmış aşpaz Yunus Əmrə Akkorun rəhbərliyi ilə xəmir yoğurub, Kayseri yağlaması bişiriblər. Seminarın ardınca Faye şərəfinə təşkil olunan Türk mətbəxinə məxsus yeməklərdən ibarət ziyafət süfrəsi açılıb.
Axşam yeməyində qadın səfirlərlə yanaşı, səfirlikdə çalışan qadın əməkdaşlar da iştirak ediblər. Səfir Nur Sağman Faye-ni qəbul etməkdən şərəf duyduqlarını bildirib və Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində təşkil edilən tədbirlərə görə aşpaz Akkora təşəkkür edib.
Yemək sonunda səfir Sağman, Faye-yə türk fotojurnalist Cəm Özdelin çəkdiyi bir fotoşəkili hədiyyə edib.
Yeməkdən öncə çıxış edən səfir Sağman qeyd edib ki, gastronomiyanın birləşdirici gücü var və Türk mədəniyyətində yemək yalnız qida qəbul etmək deyil, eyni zamanda ünsiyyət qurmaq və paylaşmaq anlamı daşıyır.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Şou-biznes
Bu gün, 15:00
Yıldız Tilbe-nin makiyaj paylaşımı bəyənilmədi — pərəstişkarları fotoshop etdi
Sağlamlıq
Bu gün, 13:30
Alimlər: tərəvəzlərdəki zeaksantin xərçəng hüceyrələrinə qarşı güclü silahdır
Siyasət
Bu gün, 13:00
Nadir Adilov BMT-nin Komitəsinə sədr müavini seçildi
Cəmiyyət
Bu gün, 12:30
Daha 18 milli standart hazırlanaraq təsdiq edilib
Cəmiyyət
Bu gün, 10:30
İsrail aviasiyası Homs ətrafını bombaladı
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” sənədli filminin möhtəşəm təqdimat mərasimi keçirildi - FOTO - VİDEO
“Gənc qadın məhkumlarla iş” layihəsi həyata keçirildi - FOTO
Bakıda “Qala Əncir Festivalı” keçiriləcək
14 yaşlı bacısı oğluna işgəncə verən xala barəsində qərar verildi
Səhnənin əbədi ulduzu – Səyavuş Aslanın doğum günüdür - FOTO
“Yaşıl içki” ilə incə qal: sadə resept, böyük nəticə