Senegalin Birinci Xanımı Türk Mətbəxində

Senegal Prezidenti Bassirou Diomaye Fayenin həyat yoldaşı Mari Xon Faye Dakar şəhərində qadın səfirlərlə birlikdə Kayseri yağlaması hazırlayıb. Bu tədbir Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində Türkiyənin Dakar Səfirliyi və Dakar Yunus Əmrə İnstitutunun (YEE) birgə təşkilatçılığı ilə keçirilib.
Səfirlikdə təşkil olunan kulinariya seminarında Mari Xon Faye, Türkiyənin Dakar səfiri Nur Sağman, Dakar YEE koordinatoru Merve Işık Efe və qadın səfirlər tanınmış aşpaz Yunus Əmrə Akkorun rəhbərliyi ilə xəmir yoğurub, Kayseri yağlaması bişiriblər. Seminarın ardınca Faye şərəfinə təşkil olunan Türk mətbəxinə məxsus yeməklərdən ibarət ziyafət süfrəsi açılıb.
Axşam yeməyində qadın səfirlərlə yanaşı, səfirlikdə çalışan qadın əməkdaşlar da iştirak ediblər. Səfir Nur Sağman Faye-ni qəbul etməkdən şərəf duyduqlarını bildirib və Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində təşkil edilən tədbirlərə görə aşpaz Akkora təşəkkür edib.
Yemək sonunda səfir Sağman, Faye-yə türk fotojurnalist Cəm Özdelin çəkdiyi bir fotoşəkili hədiyyə edib.
Yeməkdən öncə çıxış edən səfir Sağman qeyd edib ki, gastronomiyanın birləşdirici gücü var və Türk mədəniyyətində yemək yalnız qida qəbul etmək deyil, eyni zamanda ünsiyyət qurmaq və paylaşmaq anlamı daşıyır.
Ulusum.az
Səfirlikdə təşkil olunan kulinariya seminarında Mari Xon Faye, Türkiyənin Dakar səfiri Nur Sağman, Dakar YEE koordinatoru Merve Işık Efe və qadın səfirlər tanınmış aşpaz Yunus Əmrə Akkorun rəhbərliyi ilə xəmir yoğurub, Kayseri yağlaması bişiriblər. Seminarın ardınca Faye şərəfinə təşkil olunan Türk mətbəxinə məxsus yeməklərdən ibarət ziyafət süfrəsi açılıb.
Axşam yeməyində qadın səfirlərlə yanaşı, səfirlikdə çalışan qadın əməkdaşlar da iştirak ediblər. Səfir Nur Sağman Faye-ni qəbul etməkdən şərəf duyduqlarını bildirib və Türk Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində təşkil edilən tədbirlərə görə aşpaz Akkora təşəkkür edib.
Yemək sonunda səfir Sağman, Faye-yə türk fotojurnalist Cəm Özdelin çəkdiyi bir fotoşəkili hədiyyə edib.
Yeməkdən öncə çıxış edən səfir Sağman qeyd edib ki, gastronomiyanın birləşdirici gücü var və Türk mədəniyyətində yemək yalnız qida qəbul etmək deyil, eyni zamanda ünsiyyət qurmaq və paylaşmaq anlamı daşıyır.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
Sabir Rüstəmxanlının Əsərlərində Zamanla Söhbət - FOTO - VİDEO
Ukrayna dronları Rusiya hərbi aerodromlarına hücum edib – “Hörümçək toru” əməliyyatı - VİDEO - FOTO
"Səssizliyin Səsi Olaq" Suverenlik İlində Eşitmə Məhdudiyyətli Uşaqlara Ümid Dolu Bayram
Mobil tarif və internet qiymətləri mübahisəyə səbəb oldu - VİDEO
Sabir Rüstəmxanlı ilə 15 Cildlik Əsərlərin Sehrli Dünyasına Səyahət - VİDEO
Sabir Rüstəmxanlı – Əbədi Sevginin və Milli Ruhun Səsi