Yay meyvələrinin həddən artıq qəbulunun acı nəticəsi...
Yay mövsümü ilə çeşidlənə meyvələr hər kəsi yeddidən yetmişə qədər cəlb edir. Ləzzətli meyvələr çox istehlak edilir. Xüsusilə bu günlərdə temperatur artır. Problem də elə buradan başlayır. Meyvə istehlakı pəhrizin vacib hissəsidir. Amma nə qədər ki, qərarındadır... Çünki meyvələr tərkibində olan vitamin və minerallar sayəsində orqanizm üçün çox faydalı olsa da, yüksək miqdarda qəbul edildikdə sağlamlıqla bağlı problemlər yarada bilər.
Meyvələrin həddindən artıq qəbulu hansı sağlamlıq problemlərinə səbəb olur? Gün ərzində nə qədər meyvə qəbul etmək lazımdır?
Yüksək meyvə istehlakına səbəb nədir?
Hər meyvənin qidalanması və sağlamlığa təsiri fərqlidir. Ona görə də müxtəliflik vacibdir.
Bu məqamda nəzərə alınacaq ən vacib məsələ, şübhəsiz ki, istehlak olunan miqdardır... Çünki meyvələr sağlam qidalanmanın bir parçası olsa da, onları çox miqdarda yemək bəzi problemlərə səbəb olur.
Xüsusilə yay aylarında kişilər axşam yeməyindən sonra yüksək miqdarda meyvə, xüsusilə ərik, qarpız və üzüm qəbul edirlər. Lazım olandan çox istehlak edilən meyvələr həm sağlam olduqları üçün, həm də meyvədən nə olacağını düşündükləri üçün, həddindən artıq enerji Təbii olaraq yaranan şəkərin piy kimi saxlanılmasına və çəkinin çox olmasına səbəb ola bilər.
Aymirə Ağamirova
Meyvələrin həddindən artıq qəbulu hansı sağlamlıq problemlərinə səbəb olur? Gün ərzində nə qədər meyvə qəbul etmək lazımdır?
Yüksək meyvə istehlakına səbəb nədir?
Hər meyvənin qidalanması və sağlamlığa təsiri fərqlidir. Ona görə də müxtəliflik vacibdir.
Bu məqamda nəzərə alınacaq ən vacib məsələ, şübhəsiz ki, istehlak olunan miqdardır... Çünki meyvələr sağlam qidalanmanın bir parçası olsa da, onları çox miqdarda yemək bəzi problemlərə səbəb olur.
Xüsusilə yay aylarında kişilər axşam yeməyindən sonra yüksək miqdarda meyvə, xüsusilə ərik, qarpız və üzüm qəbul edirlər. Lazım olandan çox istehlak edilən meyvələr həm sağlam olduqları üçün, həm də meyvədən nə olacağını düşündükləri üçün, həddindən artıq enerji Təbii olaraq yaranan şəkərin piy kimi saxlanılmasına və çəkinin çox olmasına səbəb ola bilər.
Aymirə Ağamirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 13:08
Asan və Dadlı Xəmir Resepti VİDEO
Mətbəx
Bu gün, 11:00
CRISPY CHICKEN BREAD
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər
