Çay nə vaxt içilməlidir? - AÇIQLAMA
Bəzi insanlar çayı yeməkdən əvvəl, bəziləri isə dərhal sonra içirlər.
Bəs çayın düzgün qəbul vaxtı hansı zamanlardır?
Redaktor.az-a açıqlama verən qida eksperti İlkin Şirinov bildirdi ki, çayı bəzən insanlar yeməklə birlikdə də istifadə edirlər və yaxud yemək yeyildi, bitdi, tez çay içirlər, yaxud çay içdikdən sonra dərhal yemək yeyirlər:
"Bunların heç biri düzgün qidalanma üsulu deyil. Çay ya yeməkdən 30-40 dəqiqə əvvəl içilməlidir, ya da yeməkdən sonra 30-40 dəqiqə keçdikdən sonra içilməlidir. Çox tünd çayın içilməsi mədə turşuluğunun artırılmasına gətirib çıxarır. Əsas məsələ nədir? Çayı yeməkdən əvvəl, dərhal yemək zamanı içmək, yeməklə birlikdə qəbul etmək mədə turşuluğunu artırır və yaxud mədənin şirəsini durulaşdıra bilər. Bu da həzm prosesini zəiflədir. Buna görə də çayı yeməkdən 30-40 dəqiqə əvvəl içmək məsləhət görülür".
Onun sözlərinə görə, içdiyimiz çay həqiqətən keyfiyyətli çay olmalıdır, rəng deyil və yaxud rənglənmiş hər hansı yarpaqlar, kimyəvi tərkibli maddələr olmamalıdır:
R.Daşdəmirova
"Mədə yarasından, mədə xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar tünd çaydan nə qədər uzaq olsalar, onlar üçün daha normal və daha rahat olar".
R.Daşdəmirova
Bəs çayın düzgün qəbul vaxtı hansı zamanlardır?
Redaktor.az-a açıqlama verən qida eksperti İlkin Şirinov bildirdi ki, çayı bəzən insanlar yeməklə birlikdə də istifadə edirlər və yaxud yemək yeyildi, bitdi, tez çay içirlər, yaxud çay içdikdən sonra dərhal yemək yeyirlər:
"Bunların heç biri düzgün qidalanma üsulu deyil. Çay ya yeməkdən 30-40 dəqiqə əvvəl içilməlidir, ya da yeməkdən sonra 30-40 dəqiqə keçdikdən sonra içilməlidir. Çox tünd çayın içilməsi mədə turşuluğunun artırılmasına gətirib çıxarır. Əsas məsələ nədir? Çayı yeməkdən əvvəl, dərhal yemək zamanı içmək, yeməklə birlikdə qəbul etmək mədə turşuluğunu artırır və yaxud mədənin şirəsini durulaşdıra bilər. Bu da həzm prosesini zəiflədir. Buna görə də çayı yeməkdən 30-40 dəqiqə əvvəl içmək məsləhət görülür".
Onun sözlərinə görə, içdiyimiz çay həqiqətən keyfiyyətli çay olmalıdır, rəng deyil və yaxud rənglənmiş hər hansı yarpaqlar, kimyəvi tərkibli maddələr olmamalıdır:
R.Daşdəmirova
"Mədə yarasından, mədə xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar tünd çaydan nə qədər uzaq olsalar, onlar üçün daha normal və daha rahat olar".
R.Daşdəmirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 13:00
Şirniyyata olan həvəsi azaldan QİDALAR
Sağlamlıq
Bu gün, 10:00
Aç olduğumuzda niyə daha əsəbi oluruq?
Populyar Xəbərlər
