Bu gün, 14:05 0 Sağlamlıq

Balıq – Faydalı, Amma Riskli Qida

Balıq – Faydalı, Amma Riskli Qida
Balıq – yüksək zülal və bioloji aktiv maddələrlə zəngin, asan mənimsənilən və diyetik qida hesab olunur. İmmuniteti gücləndirir, sinir sistemini sakitləşdirir, görməni yaxşılaşdırır və dəriyə müsbət təsir göstərir.

Lakin yay aylarında düzgün saxlanılmadıqda balıq tez xarab olur və sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.

Sağlam qidalanma mütəxəssisi, Qida Təhlükəsizliyi Hərəkatının rəhbəri Məhsəti Hüseynova ulusum.az-a bildirir ki, balıq yalnız mənşəyi bəlli, keyfiyyətli mənbədən alınmalı, yaxşı bişirilməli və təkrar isidilməməlidir.

Bəzi balıqlarda ağır metalların toplanması zəhərlənmə riskini artırır. Buna görə də həm ovlama, həm də istehlak zamanı xüsusi diqqət tələb olunur.

R.Daşdəmirova

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.