Dünən, 16:30 0 Sağlamlıq

Ərik yeyərkən diqqət: Gündə neçə dənə yemək olar?

Ərik yeyərkən diqqət: Gündə neçə dənə yemək olar?
Şirəli və ətirli əriklər təsadüfən yay fəslinin simvolu sayılmır – əsas məsələ onları düzgün seçmək və vaxtında yeməkdir.

Dietoloq Anastasiya Tarasko "Подмосковье сегодня" ilə söhbətində qeyd edib ki, ərik seçərkən ilk növbədə xarici görünüşünə diqqət yetirmək lazımdır.

Yetişmiş meyvə bərk olmamalı, lakin əlastik və ləkəsiz, çürük və kif izləri olmadan olmalıdır. Əriklərin qabığı məxməri, rəngi isə qızılı-sarıdan narıncıya qədər canlı olmalıdır.

Mütəxəssis xəbərdarlıq edir ki, ərikləri təsadüfi küçə satıcılarından almaq olmaz – möhkəm saxlanma şəraiti olan, tanınmış satış nöqtələri daha etibarlıdır. Evdə isə meyvələri axar su altında yaxşıca yumaq tövsiyə olunur.

Nə qədər ərik yemək olar?

Əriklər lif, beta-karotin, A və C vitamini ilə zəngindir, lakin onları həddindən artıq yemək qarında köp və həzm pozuntularına səbəb ola bilər – xüsusilə mədə-bağırsaq problemi olanlarda. Gündə 4–5 ədəd (təxminən 200 qram) ideal miqdar sayılır.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: