Süfrənizdəki Təhlükə: Bu Qida 8 Növ Xərçənglə Bağlantılıdır!
Son tədqiqatlara əsasən, emal olunmuş ətlər – xüsusilə kolbasa, sosiska, vetçina kimi məhsullar – 8 növ xərçəngin yaranma ehtimalını artırır. Bu nəticəyə müxtəlif ölkələrin səhiyyə təşkilatları və alimləri gəlib. Əsas səbəb isə bu məhsulların tərkibindəki nitratlar, duz, kimyəvi qatqılar və yüksək temperaturda bişirmə texnologiyasıdır.
🔬 Tədqiqatlar göstərir ki, bu məhsullar:
Bağırsaq xərçəngi
Mədə xərçəngi
Pankreas xərçəngi
Ağız boşluğu və boğaz xərçəngi
Qida borusu
Ağciyər
Prostat
Dəri xərçəngi riskini artıra bilər.
🍽️ Gündəlik həyatımızda çox istifadə olunan bu məhsulları minimuma endirmək, əvəzinə təbii qidalar — təzə ət, tərəvəz, paxlalılar və meyvələrə üstünlük vermək tövsiyə olunur.
✍️"Ulusum".az
🔬 Tədqiqatlar göstərir ki, bu məhsullar:
Bağırsaq xərçəngi
Mədə xərçəngi
Pankreas xərçəngi
Ağız boşluğu və boğaz xərçəngi
Qida borusu
Ağciyər
Prostat
Dəri xərçəngi riskini artıra bilər.
🍽️ Gündəlik həyatımızda çox istifadə olunan bu məhsulları minimuma endirmək, əvəzinə təbii qidalar — təzə ət, tərəvəz, paxlalılar və meyvələrə üstünlük vermək tövsiyə olunur.
✍️"Ulusum".az
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 18:30
Kərə yağını necə təzə saxlamaq olar?
Sağlamlıq
Dünən, 14:30
Əti necə dondurmalıyıq?
Sağlamlıq
15-12-2025, 11:44
Psixologiya – doğru insan seçiminin açarıdır
