Süfrənizdəki Təhlükə: Bu Qida 8 Növ Xərçənglə Bağlantılıdır!

Son tədqiqatlara əsasən, emal olunmuş ətlər – xüsusilə kolbasa, sosiska, vetçina kimi məhsullar – 8 növ xərçəngin yaranma ehtimalını artırır. Bu nəticəyə müxtəlif ölkələrin səhiyyə təşkilatları və alimləri gəlib. Əsas səbəb isə bu məhsulların tərkibindəki nitratlar, duz, kimyəvi qatqılar və yüksək temperaturda bişirmə texnologiyasıdır.
🔬 Tədqiqatlar göstərir ki, bu məhsullar:
Bağırsaq xərçəngi
Mədə xərçəngi
Pankreas xərçəngi
Ağız boşluğu və boğaz xərçəngi
Qida borusu
Ağciyər
Prostat
Dəri xərçəngi riskini artıra bilər.
🍽️ Gündəlik həyatımızda çox istifadə olunan bu məhsulları minimuma endirmək, əvəzinə təbii qidalar — təzə ət, tərəvəz, paxlalılar və meyvələrə üstünlük vermək tövsiyə olunur.
✍️"Ulusum".az
🔬 Tədqiqatlar göstərir ki, bu məhsullar:
Bağırsaq xərçəngi
Mədə xərçəngi
Pankreas xərçəngi
Ağız boşluğu və boğaz xərçəngi
Qida borusu
Ağciyər
Prostat
Dəri xərçəngi riskini artıra bilər.
🍽️ Gündəlik həyatımızda çox istifadə olunan bu məhsulları minimuma endirmək, əvəzinə təbii qidalar — təzə ət, tərəvəz, paxlalılar və meyvələrə üstünlük vermək tövsiyə olunur.
✍️"Ulusum".az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 11:30
Menopauza və Psixi Sağlamlıq
Kriminal
Bu gün, 11:13
DİN KRİMİNAL XRONİKA
Dünya
Bu gün, 11:00
Bəşəriyyət hara gedir? — Papa Fransisk niyə hücum silahlarını qeyri-əxlaqi adlandırdı?
İqtisadiyyat / Cəmiyyət
Bu gün, 10:52
Azərbaycanın turizm imkanları Təl-Əvivdə keçirilən beynəlxalq sərgidə nümayiş etdirilib
Populyar Xəbərlər
Müğənni Günəş estetik cərrahdan şikayətçidir: Çılpaq fotolarımı yayımladı - VİDEO
Prezident Tramp Rusiyada həbsdə olan Kseniya Karelina ilə görüşdü - VİDEO
Azərbaycan Respublikası Kino Agentliyinə müşavir təyin edilib
Hava Proqnozu 5 May 2025
Xalq artisti Kamal Xudaverdiyevin anadan olmasının 87 ili tamam olur - VİDEO
Azərbaycanın təbii və mədəni irsi - VİDEO