Həkimdən xəbərdarlıq: Yumurtanı çiy yox, bişmiş yeyin! 🍳❗
Gastroenteroloq Anastasiya Timoşçenko NEWS.ru-ya verdiyi açıqlamada bildirib ki, çiy bildirçin yumurtalarının qəbul edilməsi sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər. Onun sözlərinə görə, bu məhsulun faydalı olduğuna dair yayılan fikirlər elmi əsaslara söykənmir.
“Çiy bildirçin yumurtaları bakteriyalarla çirklənmiş ola bilər və ya kifayət qədər təzə olmaya bilər. Bu da ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər,” – deyə Timoşçenko qeyd edib.
O, bildirçin yumurtalarının yalnız termik emaldan sonra istehlak edilməsini tövsiyə edib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, gündə altı qaynadılmış yumurta optimal sayılır və onların 3–5 dəqiqə ərzində bişirilməsi, tərkibindəki faydalı maddələrin qorunmasına şərait yaradır.
✍️"Ulusum".az
“Çiy bildirçin yumurtaları bakteriyalarla çirklənmiş ola bilər və ya kifayət qədər təzə olmaya bilər. Bu da ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər,” – deyə Timoşçenko qeyd edib.
O, bildirçin yumurtalarının yalnız termik emaldan sonra istehlak edilməsini tövsiyə edib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, gündə altı qaynadılmış yumurta optimal sayılır və onların 3–5 dəqiqə ərzində bişirilməsi, tərkibindəki faydalı maddələrin qorunmasına şərait yaradır.
✍️"Ulusum".az
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 18:30
Kərə yağını necə təzə saxlamaq olar?
Sağlamlıq
Dünən, 14:30
Əti necə dondurmalıyıq?
Sağlamlıq
Dünən, 11:44
Psixologiya – doğru insan seçiminin açarıdır
