Həkimdən xəbərdarlıq: Yumurtanı çiy yox, bişmiş yeyin! 🍳❗

Gastroenteroloq Anastasiya Timoşçenko NEWS.ru-ya verdiyi açıqlamada bildirib ki, çiy bildirçin yumurtalarının qəbul edilməsi sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər. Onun sözlərinə görə, bu məhsulun faydalı olduğuna dair yayılan fikirlər elmi əsaslara söykənmir.
“Çiy bildirçin yumurtaları bakteriyalarla çirklənmiş ola bilər və ya kifayət qədər təzə olmaya bilər. Bu da ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər,” – deyə Timoşçenko qeyd edib.
O, bildirçin yumurtalarının yalnız termik emaldan sonra istehlak edilməsini tövsiyə edib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, gündə altı qaynadılmış yumurta optimal sayılır və onların 3–5 dəqiqə ərzində bişirilməsi, tərkibindəki faydalı maddələrin qorunmasına şərait yaradır.
✍️"Ulusum".az
“Çiy bildirçin yumurtaları bakteriyalarla çirklənmiş ola bilər və ya kifayət qədər təzə olmaya bilər. Bu da ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər,” – deyə Timoşçenko qeyd edib.
O, bildirçin yumurtalarının yalnız termik emaldan sonra istehlak edilməsini tövsiyə edib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, gündə altı qaynadılmış yumurta optimal sayılır və onların 3–5 dəqiqə ərzində bişirilməsi, tərkibindəki faydalı maddələrin qorunmasına şərait yaradır.
✍️"Ulusum".az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
Azərbaycan Konsaltinqlər Assosiasiyası: Xidmət Sektorunun Yeni Nəfəsi - FOTO
Xəzər Universitetində “Maarifçi” Proqramına Maraqlı Start!
Yaxşılıqla Gözəlləşən Dünya: Yunus Əmrənin İşığında Jalə Cəfərovanın Söz Yolu
Səssiz Dünya, Səssiz Güc – Baxışlarla Anlaşan Qəlblər
Ziyalılığın və Xidmətin 70 İllik Yolçusu – İlham Pirməmmədov
İstirahət Məkanı Qəçrəşin Təbii Səssizliyi FOTO-VİDEO