Bu gün, 17:00 0 Mətbəx

Yazın təzəliyi qış masasında: Pomidor-reyhan hazırlığı

Yazın təzəliyi qış masasında: Pomidor-reyhan hazırlığı
Pomidorlar və reyhan birləşərək həm ətirli, həm də zəngin dadlı bir konserv hazırlamağa imkan verir və yay mövsümünün tam yetişmiş pomidor dadını soyuq aylara da daşıyır. Bunun üçün 2 kq yetişmiş, lakin möhkəm pomidor, 1 litr su, 2 xörək qaşığı duz, 3 xörək qaşığı şəkər, 1 çay qaşığı limon turşusu, 5–6 budaq təzə reyhan, 3–4 diş sarımsaq və bir neçə qara bibər dənəsi lazımdır.

Pomidorlar yuyulur və dibindən diqqətlə diş çöpü ilə deşilir ki, qabıq çatlamasın. Sterilizasiya olunmuş banka qat pomidorlar yerləşdirilir, aralarına reyhan budaqları və sarımsaq dilimləri qoyulur. Marinat üçün suya duz və şəkər əlavə edilir, qaynadılır, sonra limon turşusu və bibər qatılır. Hazır isti marinat bankalara tökülür, qapaqlar örtülür və təxminən 10 dəqiqə sterilizasiya olunur. Sonra bankalar möhkəm bağlanır və yavaş soyumaq üçün tərs çevrilir.

Bu üsul pomidorların möhkəm teksturasını və təbii şirinliyini qoruyur, reyhan isə konservə unikal ətir qatır. Belə pomidorlar həm ət, toyuq və balıq yeməkləri ilə, həm də tək başına qəlyanaltı kimi süfrəyə verə bilər. Xüsusilə ədviyyəli reyhan dadı konservə qışda belə təravət və maraq qatır. Sadə inqrediyentlərlə hazırlansa da, nəticə həmişə təsir edici olur: bankalar gözəl görünür və açanda ətir yay-yay dadını xatırladır.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: