Yayın təzəliyi qış masasında: Pomidor-reyhan hazırlığı
Pomidorlar və reyhan birləşərək həm ətirli, həm də zəngin dadlı bir konserv hazırlamağa imkan verir və yay mövsümünün tam yetişmiş pomidor dadını soyuq aylara da daşıyır. Bunun üçün 2 kq yetişmiş, lakin möhkəm pomidor, 1 litr su, 2 xörək qaşığı duz, 3 xörək qaşığı şəkər, 1 çay qaşığı limon turşusu, 5–6 budaq təzə reyhan, 3–4 diş sarımsaq və bir neçə qara bibər dənəsi lazımdır.
Pomidorlar yuyulur və dibindən diqqətlə diş çöpü ilə deşilir ki, qabıq çatlamasın. Sterilizasiya olunmuş banka qat pomidorlar yerləşdirilir, aralarına reyhan budaqları və sarımsaq dilimləri qoyulur. Marinat üçün suya duz və şəkər əlavə edilir, qaynadılır, sonra limon turşusu və bibər qatılır. Hazır isti marinat bankalara tökülür, qapaqlar örtülür və təxminən 10 dəqiqə sterilizasiya olunur. Sonra bankalar möhkəm bağlanır və yavaş soyumaq üçün tərs çevrilir.
Bu üsul pomidorların möhkəm teksturasını və təbii şirinliyini qoruyur, reyhan isə konservə unikal ətir qatır. Belə pomidorlar həm ət, toyuq və balıq yeməkləri ilə, həm də tək başına qəlyanaltı kimi süfrəyə verə bilər. Xüsusilə ədviyyəli reyhan dadı konservə qışda belə təravət və maraq qatır. Sadə inqrediyentlərlə hazırlansa da, nəticə həmişə təsir edici olur: bankalar gözəl görünür və açanda ətir yay-yay dadını xatırladır.
Ulusum.az
Pomidorlar yuyulur və dibindən diqqətlə diş çöpü ilə deşilir ki, qabıq çatlamasın. Sterilizasiya olunmuş banka qat pomidorlar yerləşdirilir, aralarına reyhan budaqları və sarımsaq dilimləri qoyulur. Marinat üçün suya duz və şəkər əlavə edilir, qaynadılır, sonra limon turşusu və bibər qatılır. Hazır isti marinat bankalara tökülür, qapaqlar örtülür və təxminən 10 dəqiqə sterilizasiya olunur. Sonra bankalar möhkəm bağlanır və yavaş soyumaq üçün tərs çevrilir.
Bu üsul pomidorların möhkəm teksturasını və təbii şirinliyini qoruyur, reyhan isə konservə unikal ətir qatır. Belə pomidorlar həm ət, toyuq və balıq yeməkləri ilə, həm də tək başına qəlyanaltı kimi süfrəyə verə bilər. Xüsusilə ədviyyəli reyhan dadı konservə qışda belə təravət və maraq qatır. Sadə inqrediyentlərlə hazırlansa da, nəticə həmişə təsir edici olur: bankalar gözəl görünür və açanda ətir yay-yay dadını xatırladır.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 16:33
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Dünən, 10:00
Toyuq korluğu və ya retinitis pigmentoza
Mətbəx
Dünən, 20:56
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
23-10-2025, 09:30
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
22-10-2025, 12:27
Qarışıq Turşu Resepti
Mətbəx
22-10-2025, 12:00
Qarabaşaq sevirsiniz?
Mətbəx
22-10-2025, 10:30
Mərci Kiftəsi Resepti
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Şah-i Zinda – “Yaşayan Şah”ın Əbədi Abidəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
Göz problemləri vaxtında aşkarlanmasa, gec ola bilər - Göz Sağlamlığı Gecikməni Bağışlamır
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
