16-02-2025, 17:00 0 Maraqlı

Ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır məhsul

Ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır məhsul
Araşdırmalara görə, həftədə bir dəfə toyuq yumurtası yemək, ürək xəstəliklərindən ölüm riskini azalda bilər. Yumurtalar, bədən üçün vacib olan protein, vitaminlər (xüsusilə A və D vitamini) və minerallar (məsələn, fosfor və selen) ilə zəngindir. Bununla yanaşı, yumurtalar tərkibindəki xolesterol ilə bağlı müəyyən mübahisələrə səbəb olsa da, son tədqiqatlar göstərir ki, yumurtanın qidalanmaya daxil edilməsi, ürək xəstəlikləri ilə əlaqəli ölüm riskini artırmır, hətta bu riski azaldır.

Bir çox tədqiqat, yumurtaların yüksək keyfiyyətli protein mənbəyi olduğunu və ürək-damar sağlamlığını dəstəklədiyini göstərib. Yumurtada olan monoya doymamış yağlar və omega-3 yağ turşuları ürək üçün faydalıdır. Bundan əlavə, yumurtalar, qan şəkərinin tənzimlənməsinə və iltihabın azaldılmasına kömək edir.

Əlbəttə, yumurtaları balanslı qida rasionunda istehlak etmək vacibdir. Məsələn, yumurtaların çox miqdarda yağ və qızardılmış halda yeyilməsi sağlamlıq üçün mənfi təsir göstərə bilər. Lakin həftədə bir dəfə təzə və düzgün hazırlanmış yumurta, ürək sağlamlığına müsbət təsir göstərir.

Bundan əlavə, yumurtaların tərkibindəki vitaminlər və minerallar bədənin ümumi sağlamlığına da müsbət təsir edir və immun sistemini gücləndirir. Bu səbəbdən, sağlam qidalanma ilə yanaşı, yumurtaların düzgün şəkildə istifadəsi ürək sağlamlığını qorumağa kömək edə bilər.

Səidə

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: