QRİL dönər və hot-doqdan da ZƏRƏRLİDİR... Çünki
Xüsusi elektrik sobada hazırlanan qrillər dönər, hot-doqdan da zərərlidir.
ULUSUM.az xəbər verir ki, Kanzass universitetinin alimləri qrilin hansı xərçəng növü yaratdığını araşdırıb.
Məlum olub ki, xərçəng yaradan kanserogen maddə bekon və qrildə eynidir. Əksinə zərərli hesab edilən hot doqlar daha faydalıdır, çünki o daha aşağı temperaturda hazırlanır və geterosiklik aminlər onda daha azdır. Kolnhasada aninlər 0,05 nq, sosisdə 0,5 nnq-dir. Toyuq qrilində bu miqdar 1,9 nq-ə çatır. Bu isə normadan 2 dəfə çoxdur.
Xüsusən qrilin dərisi, səthi bu maddələrlə dolur.
Ona görə alimlər qril yeməyi tövsiyə etmir. Qrildən başqa digər qidalarla da biz az qala hər gün bu aminləri qəbul edirik. Qril daha çox süd vəzi, bağırsaq, mədəaltı vəz və mədə xərçənginə səbəb olur.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
19-04-2024, 11:24
Hansı işə müraciət edirsənsə, ilk növbədə, CV-də(Curriculum Vitae) dil biliyinə, xüsusən də rus dilinə diqqət
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 12:51
“Yeni doğulan körpənin nəcis rəngi nə deməkdir? – Həsənzadə ətraflı izah etdi”
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
İstanbulun Fatih rayonunda zəhərlənmə şübhəsi ilə baş verən ailə faciəsi ilə bağlı istintaq davam edir
