Bu gün, 12:45 0 Mətbəx

Balqabaqlı Keks Resepti

Balqabaqlı Keks Resepti
İnqrediyentlər:
- Balqabaq (xam) — 100 q
- Un — 200 q
- Su — 120 ml
- Bitki yağı — 70 q
- Şəkər — 70–80 q
- Duz — 1/3 ç.q.
- Vanilin — zövqə görə
- Qabartma tozu — 1,5 ç.q.
- İçlik üçün: quru zoğal, kişmiş, doğranmış qoz və ya zövqə uyğun digər əlavələr

Hazırlanması:
- 100 qram balqabağı xırda sürtgəcdən keçirin.
- Üzərinə 120 ml su və 70 q bitki yağı əlavə edin.
- 80 q şəkər, bir çimdik duz və zövqə görə vanilin əlavə edin.

Quru qarışıq:
200 q un əlavə edin (istəsəniz unun yarısını tam buğda unu ilə əvəz edə bilərsiniz).
Qarışdırın və 1,5 çay qaşığı qabartma tozu əlavə edin.
Xəmir kifayət qədər qatı olmalıdır.

İçlik:
İçlik kimi quru zoğal, kişmiş, doğranmış qoz və zövqünüzə uyğun digər əlavələrdən istifadə edə bilərsiniz.

Formaya tökün:
Keks üçün uyğun formaya xəmirinizi yerləşdirin.

Bi̇şirilməsi:
Təxminən 45 dəqiqə ərzində 190°C temperaturda bişirin.

Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.