25-06-2024, 22:00 0 Gündəm / Cəmiyyət

Çiyələyin yarpaqlarını atmayın!

Çiyələyin yarpaqlarını atmayın!

Bu resept bütün çiyələk sevənlər üçündür. Çiyələk yarpaqlarının və gövdələrinin yeməli olduğunu bilirdinizmi? Onları atmağı dayandırın və onlarla çiyələk sirkəsi hazırlayın!


Ulusum.az xəbər verir ki, qalıqları götürüb müxtəlif dadlı reseptlərə çevirə bilərsiniz. Bu çiyələk sirkəsi yemək tullantılarınızı azaltmaq və yeməklərə dad əlavə etmək üçün əla bir yoldur!

Çiyələk sirkəsini necə hazırlamaq olar?
Lazım olan ərzaqlar

1/2 fincan çiyələk yarpaqları
1/2 fincan ağ sirkə və ya üzüm sirkəsi
Banka

Hazırlanması:
Bu çiyələk sirkəsini hazırlamaq üçün ən yaxşı vaxt çiyələklərin yetişdiyi vaxtdır.

Çiyələk yarpaqlarını ağ sirkə və ya üzüm sirkəsi ilə bankaya qoyun. İndi etməli olduğunuz şey sirkəni dik buraxmaqdır. Ən azı 2 gün otaq temperaturunda dayanmasına icazə verin. Canlı qırmızı rəngə çevrilməlidir. Adi sirkə kimi istifadə edə bilərsiniz. Salataya çiyələk sirkəsi də əlavə edə bilərsiniz.

Çiyələk sirkəsinin faydaları nələrdir?
Çiyələk güclü antioksidantlar, vitaminlər və minerallarla zəngin bir meyvədir.

Çiyələk sirkəsi virusları öldürür.

Ağızda olan yaraların sağalmasını təmin edir.

Bədənə canlılıq verir.

Çiyələk sirkəsi dəri ləkələrinə qarşı istifadə olunur. Sızanaq və sızanaqlardan qurtulmağa kömək edir.
Beləliklə, Ulusum.az-ın növbəti məqaləsində məlum oldu ki, mey vələrin ən sevimlisi olan çiyələyin özü kimi, yarpaqları da faydalı imiş.
Aymirə Ağamirova
Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: