🍌 Bananlar Günlərlə Necə Təzə Qalır?
Bananların tez qaralması və yumşalması artıq qaçılmaz deyil!
Bu sadə, lakin effektiv üsullarla bananlarınızı günlərlə, hətta həftələrlə təravətli saxlaya bilərsiniz
1.Bananları Ayrı-Ayrı Saxlayın
Bananlar bir yerdə olduqda bir-birinə "etilen qazı" ifraz
edir ki, bu da tez yetişməyə
səbəb olur.
Onları ayırmaq bu prosesi
ləngidir və təravətlərini uzun
müddət saxlayır.
Bananlar bir yerdə olduqda bir-birinə "etilen qazı" ifraz
edir ki, bu da tez yetişməyə
səbəb olur.
Onları ayırmaq bu prosesi
ləngidir və təravətlərini uzun
müddət saxlayır.

2. Saplarını Streç Plonka ilə bağlayın
Yetişmənin əsas mərkəzi
bananın sap hissəsidir.
Streç plonka ilə sarmaq etilen
qazının yayılmasını azaldır və
bananların daha gec
qaralmasına səbəb olur.
Yetişmənin əsas mərkəzi
bananın sap hissəsidir.
Streç plonka ilə sarmaq etilen
qazının yayılmasını azaldır və
bananların daha gec
qaralmasına səbəb olur.

3. Sərin və Günəş Görməyən Yerdə Saxlayın
Bananları günəşli və isti
yerlərdə saxlamaq onların tez
yetişib çürüməsinə səbəb olur.
Ən ideal mühit — sərin, quru və
qaranlıq bir yerdir.
Yetişmiş bananları isə
soyuducuya qoymaq, daxili
yumşalmanın qarşısını alır.
Bananları günəşli və isti
yerlərdə saxlamaq onların tez
yetişib çürüməsinə səbəb olur.
Ən ideal mühit — sərin, quru və
qaranlıq bir yerdir.
Yetişmiş bananları isə
soyuducuya qoymaq, daxili
yumşalmanın qarşısını alır.

4. Soyuducudan istifadə edin
Bananlar tam yetişəndə onları soyuducuya qoymaq olar.
Soyuq mühit yetişmə
prosesini ləngidir. Kabığı qaralsa belə, içi hələ də təravətli və dadlı qalır.
Xüsusilə bir neçə gün daha muzları saxlamaq istədikdə bu üsul çox faydalıdır.
Soyuducuda saxlamaq, dərhal
istehlak edilməyəcək muzlar
üçün idealdır.
Bananlar tam yetişəndə onları soyuducuya qoymaq olar.
Soyuq mühit yetişmə
prosesini ləngidir. Kabığı qaralsa belə, içi hələ də təravətli və dadlı qalır.
Xüsusilə bir neçə gün daha muzları saxlamaq istədikdə bu üsul çox faydalıdır.
Soyuducuda saxlamaq, dərhal
istehlak edilməyəcək muzlar
üçün idealdır.

5. Yetişməni dayandıracaq ipucları
Bananları tam yetişməmiş halda saxlamaq daha yaxşıdır.
Yaşıl vəziyyətdə soyuducuya qoymaq yetişməni ləngidir.
Həmçinin, alma və avokado kimi digər meyvələrdən uzaq tutun.
Bu meyvələr də etilen qazı yayır
və bananın daha tez yetişməsinə səbəb olur.
Bu yolla bananlar günlərlə təzə və ləzzətli qala bilər.
Bananları tam yetişməmiş halda saxlamaq daha yaxşıdır.
Yaşıl vəziyyətdə soyuducuya qoymaq yetişməni ləngidir.
Həmçinin, alma və avokado kimi digər meyvələrdən uzaq tutun.
Bu meyvələr də etilen qazı yayır
və bananın daha tez yetişməsinə səbəb olur.
Bu yolla bananlar günlərlə təzə və ləzzətli qala bilər.

📌 Tövsiyələr:
- Bananları alma və avokado kimi meyvələrdən uzaq saxlayın, çünki bu meyvələr də etilen qazı ifraz edir.
Yaşıl bananlar alın və tədricən yeyin — bu, onların təravətini qorumağın ən yaxşı yoludur.
- Bananları alma və avokado kimi meyvələrdən uzaq saxlayın, çünki bu meyvələr də etilen qazı ifraz edir.
Yaşıl bananlar alın və tədricən yeyin — bu, onların təravətini qorumağın ən yaxşı yoludur.
Ulusum.az / R.İkramlı
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 15:00
🍌 Bananlar Günlərlə Necə Təzə Qalır?
Populyar Xəbərlər
“Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı”: Türk Dünyasında Yaradıcı Körpü VİDEO
Aysel Xanlarqızı Safarlı – Poeziyada Millət və Duyğuların Səsi - VİDEO
İlan Dəri Fabrikasının İçərisində: İlan Dərisindən Brendlər - VİDEO
Qəbələdə Nic kəndi – Udilər və onların Qədim Xristian İrsini Kəşf Edin - VİDEO
Yunus Oğuz: “8 Noyabr yalnız Azərbaycanın deyil, bütün türk dünyasının Zəfər Günüdür”
Masturbasiya: Zərərli, yoxsa Faydalı? – Androloq Azər Mirzəyev
